Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby. Viac informácií OK
 
MRC 2021

Sezóna MRC 2021

FOTO: Debik 24.11.2021 - Minirally Cup - Oznamy
Tak priatelia, máme za sebou záverečné podujatie seriálu MotorsportRallyCupu v sezóne 2021.
V dňoch 12. a 13. novembra sa uskutočnilo motoristické podujatie Keskomobile Autoshow na Slovakia Ringu, ktorého súčasťou bol aj náš seriál MRC.
Hneď po MRC Vranov som začal s organizátorom tohto podujatia intenzívne rokovania o možnostiach a podmienkach účasti našich posádok. Nakoniec sme vyriešili a zosúladili všetky naše podmienky a očakávania, ktoré vyústili k zdarnému priebehu tohto podujatia ku spokojnosti všetkých zainteresovaných.
Podujatia sa zúčastnilo 36 registrovaných posádok MRC 2021.
V prílohách nájdete výsledkové listiny po jednotlivých triedach, aj absolútne hodnotenie MRC. Priložil som aj výsledky poslednej RS – Powerstage po triedach, na základe ktorej získali prvé tri posádky dodatočné body.
V triede Z5 posádka 503 Slavkovský – Sabaka nedokončila RS1, ale po odstránení poruchy odjazdila ostatné RS. Na základe predpisov pre MRC teda nemá nárok na body v riadnom bodovaní, ale podarilo sa jaj získať vecné ocenenie za druhé miesto v triede a zároveň ešte TRI dodatočné body za víťazstvo v Powerstage v jeho triede.
Tiež došlo k tomu, že posádka 303 Mokran – Kováč po zhliadnutí svojho videa si dodatočne priznala neúmyselné skrátenie si trate, za ktoré podľa predpisov náleží penalizácia vo výške 10 sekúnd. Na základe tejto skutočnosti sa rozhodla odovzdať poháre za tretie miesto v tomto podujatí posádke 309 Búš – Surovič (namiesto Greisigera). S takouto penalizáciou sa posádka 303 posunula na piate miesto v triede a na 12 miesto v absolútnom hodnotení posádok MRC. Tieto posuny v poradí však nemali žiadny zásadný vplyv na celkové poradie v hodnotení sezóny 2021. Výsledkové listiny v A3 a ABS sú v pôvodnom poradí, teda bez tejto penalizácie.
Tu je celé ich vyjadrenie:
Ladislav Mokran -Július kováč
po zhliadnutí videa z pretekov sme zistili, že sme si neúmyselne skrátili trať mimo vyznačenia a tým sme získali náskok pred posádkou Luboš Búš- Dušan Greisiger (Surovič) na Honde Civic. Aj keď nebol podaný žiadny protest, považujeme za športové a morálne správanie si chybu priznať a odovzdať tretie miesto spomínanej posádke, čím im zároveň aj gratulujeme.
S pozdravom Ladislav Mokran - Július Kováč rally club Topoľčany


K celkovému zhodnoteniu seriálu MRC 2021:
1. Aj v tejto veľmi nepriaznivej pandemickej situácii sa uskutočnili 4 podujatia, zaradené do nášho seriálu. Prvým bolo MRC Kopřivnice, ktoré aj napriek komplikáciám s prechodom cez hranice predbežne pripravil Majo Jurečka, ale uskutočnil ho Peter Baran. Druhým bolo MRC spoločne s SRP vo Vranove nad Topľou, tretie MRC Liptovské Sliače a posledné vyššie spomínaná Autoshow.
2. K podujatiam vo Vranove a Autoshow je potrebné zdôrazniť, že došlo k jednaniam a nakoniec aj k dohode s vedením Rally komisie, kedy sme našli riešenia a spôsoby „ako TO urobiť“ a dokázali sme sa vyhnúť vyjadreniam typu „nedá sa TO“. V tejto súvislosti som mimoriadne povďačný p. Rasťovi Bánocimu. Samozrejme aj z našej strany došlo k určitým „krokom vpred“, hlavne vo výstroji posádok a vybaveniu vozidiel. Takisto chcem poďakovať aj p. Františkovi Kovaľovi, (technikovi) ktorý bol ochotný prísť na tech. preberanie do Sliačov kde ľudským spôsobom posádkam vysvetlil a poukázal na veci, ktoré sú potrebné pre zvýšenie ich vlastnej bezpečnosti počas motoristických súťaží. Aj napriek (v danej chvíli) veľkému pesimizmu niekoľkých z potreby obnovy svojho vybavenia takmer všetci sa s tým stotožnili. Podľa vyjadrenia technikov v blízkom čase bude končiť platnosť homologácie kombinéz a prilieb, takže bude na trhu dostatok tohto materiálu za veľmi prijateľné ceny
3. Aj v nasledujúcom roku predpokladáme spoluprácu s usporiadateľmi podujatí SAMŠových podujatí. Predbežne som jednal s usporiadateľmi z Popradu, ktorí chcú koncom januára usporiadať zimnú autoshow a aj na Slovakiaringu sa (marec, alebo apríl) pripravuje podujatie.
4. Okrem toho prejavili záujem o usporiadanie podujatia MRC v budúcom roku partia okolo Švecovcov (dakedy v lete), Majo Jurečka chce urobiť MRC Liptov (termín ešte nie je určený), takisto aj Liptovské Sliače. Zároveň Majo urobí rezerváciu termínu u Mikulaštíka v Kopřivnici.
Ešte je v jednaní možnosť organizácie MRC Krásna Hôrka.
5. Niekedy v polovici decembra sa riadiaci výbor MRC stretne v Levoči s usporiadateľmi podujatí, kde si povieme viac detailov a už sa vyrysuje predbežný kalendár podujatí na budúcu sezónu. Samozrejme všetky naše plány budú zásadne ovplyvnené priebehom pandemickej situácie.
6. Samozrejme veľké poďakovanie patrí Lacovi Wagnerovi a jeho partii, ktorí počas celej sezóny vyhotovoval videá pre jednotlivé posádky na vysokej, profesionálnej úrovni.

CELKOVÉ PORADIE

Absolútne Hodnotenie

1. 0 Kolčák - Lieskovcová 30b
2. 0 Pazderák - Klapák 25b
3. 0 Polovka - Turcsányi 21b
4. 0 Mutňanský - Baran 19b
5. 0 Jačišin - Hermel 17b

Kategória A1

1. 0 Jakub - Dubjel 23b
2. 0 Kacvinský - Rybanská 16b
3. 0 Pollág - Pollág 13b
4. - b
5. - b

Kategória A2

1. 0 Plichta - Svat 23b
2. 0 Iždinský - Havránek 16b
3. 0 Schwarzbacher - Belák 13b
4. 0 Kubacka - Blihár 8b
5. 0 Janiga - Janiga 6b

Kategória A3

1. 0 Jačišin - Hermel 23b
2. 0 Krišanda - Gardian 17b
3. 0 Turanský - Turabský 12b
4. 0 Haluška - Pivovarníček 8b
5. 0 Podolský - Kekeňák 6b

Kategória A4

1. 0 Kolčák - Lieskovcová 23b
2. 0 Pazderák - Klapák 17b
3. 0 Polovka - Turcsányi 11b
4. 0 Mutňanský - Baran 9b
5. 0 Zeman - Konfál 6b

Kategória Z5

1. 0 Slavkovský - Sabaka 23b
2. - b
3. - b
4. - b
5. - b

Kategória Z6

1. 0 Jurečka P. - Devoša 23b
2. 0 Menyhért - Tirala 16b
3. 0 Novotný - Dovalovský 13b
4. 0 Fedorčák - Fedorčák 8b
5. 0 Gregorík - Mládeková 6b
kompletné poradie
CPN Design MRC Media

NAJBLIŽŠIA UDALOSŤ

My Racing Career maad.sk erally.sk